MiaLaiho

Turvapaikat ensisijaisesti hädässä oleville lapsille ja perheille

Kokoomuksen tänään julkaisema Turvapaikkapoliittinen ohjelma on hyvä osoitus Kokoomuksen järkiperusteisesta turvapaikkapolitiikasta: jokaisella hätää kärsivällä tulee olla mahdollisuus hakea turvapaikkaa, mutta järjestelmä ei voi olla sellainen, että sitä voi käyttää väärin perustein hyväksi.

Turvapaikkapolitiikka tarvitsee toimia niin EU:n kuin Suomenkin tasolla. Meidän on pyrittävä tilanteeseen, jossa perustetaan yhteisiä ulkorajakeskuksia unionin ulkorajoille sekä niin sanottuja maahantulokeskuksia EU:n rajojen sisälle. Turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin näissä keskuksissa, jolloin Suomeen saavuttaessa voidaan ryhtyä jo suoraan aktiivisiin kotouttamistoimenpiteisiin raskaan ja yhteiskunnalle kalliin systeemin sijaan.

Järjestelmä ehkäisisi turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä. Tästä mallista hyötyvät eniten todellista hätää kärsivät, mutta se luo paremmat edellytykset oikeudenmukaiselle ihmisten kohtelulle ja kustannusten hillitsemiseksi. EU-tasoiset yhteiset ratkaisut ovat enemmän kuin perustellut ja tarpeen. Henkilöt, joille ei myönnetä turvapaikkaa pitäisi palauttaa lähtömaihin mahdollisimman nopeasti. Tällöin vältyttäisiin myös laittomista maassa olijoista, ja siihen liittyvistä ongelmista, mm. rikollisuudelta.

Vuoden 2015 turvapaikkatulvan yhteydessä usein matkalle lähti pääsääntöisesti vain nuoret miehet, mikä heikentää entisestään naisten ja lasten huonoa asemaa hätää kärsivissä maissa.

Tällä hetkellä turvapaikkahakuprosessin ongelma on, että joukossa on merkittävä osa on heitä, jotka eivät todellisuudessa tarvitse turvapaikkaa. Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen he voivat jäädä oleskelemaan uusintahakemuksen verukkeella tai jopa laittomasti. Tällainen järjestelmän väärinkäyttö vie suoraan resursseja esimerkiksi hädässä olevien lasten ja perheiden auttamiselta.

Painopiste on siirrettävä omaehtoisesta turvapaikan hakemisesta suoraan pakolaisleireiltä ottamiseen. Näin voisimme kohdentaa avun juuri kipeimmin sitä tarvitseville, erityisesti lapsille ja perheille. Oleellista meidän omassa turvapaikkaprosessissamme on, että käsittelyajat on saatava selvästi lyhyemmiksi, vastaanottokeskusten perehdyttämistoimenpiteisiin on osallistuttava, ja uusintahakemuksen tekeminen pelkästään palauttamisen ehkäisemiseksi ei saa vaikuttaa palautuksen toimeenpanoon. Tärkeää olisi myös, että pysyvä oleskelulupa voidaan myöntää vain henkilöille, jotka eivät uhkaa yleistä turvallisuutta.

Turvapaikan saavat on tärkeä saada tiiviiseen kotouttamisprosessiin Suomeen integraation helpottamiseksi. Lasten kohdalla edellytykset kotoutumiselle ovat usein parhaimmat, kun ympäristö tukee kotoutumista. Myös koko perheen kielen oppiminen on oleellista integraation onnistumisen kannalta. On tärkeää myös että Suomen kulttuuri ja meidän tavat ja perinteet tulevat myös turvapaikanhakijalle tutuksi, sillä ne ovat olennainen osa kulttuuriamme ja sen ymmärtämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kokoomuksen uudella arvopohjalla myös hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa sujunee kuin leikiten.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Hieno ja loistavan innovatiivinen blogi.

Jännä ettei kukaan ole aiemmin älynnyt ehdottaa mitään tällaista.

Ja vielä pahankieliset ilkeävät väittää, että leikkaukset olisivat syöneet innovointia suomessa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Kokoomuksella, erityisesti Petteri Orpolla ja Kai Mykkäsellä on ollut neljä vuotta aikaa puuttua turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöön, mutta asialle ei ole käytännössä tehty mitään. Seuraukset tekemättömyydestä ovat kaikkien tiedossa.

Ei tällaisilla vaalien alla esitetyillä ohjelmilla ole mitään merkitystä uskottavuuden kannalta. Kokoomuksen linja vaalien jälkeen on tietenkin se sama kuin se on ollut edelliset neljä vuotta.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Ohjelmilla on se merkitys, että meillä on tiedossa puolueen tahtotila tulevalle eduskuntakaudelle. Vuoden 2015 turvapaikkakriisi oli poikkeuksellinen. Ja aivan totta, turvapaikan käsittelyprosessi on kestänyt liian kauan usean kohdalla, ja pitkittynyt prosessi tuo tullessaan monia ongelmia. 6/2018 valmistui sisäministeriön sisäinen analyysi turvapaikkajärjestelmän pullonkauloista. Virheitä ei todettu, mutta siinä kiinnitettiin huomiota nimenomaan alkuvaiheen prosessiin. Eli alkuvaiheen kunnollisella käsittelyllä on merkitys kokonaisprosessille. Turvapaikkajärjestelmän toimivuudesta on tulossa vielä riippumaton selvitys. Vastaanottokeskuksiin on tulossa perehdytystä mittaava koe, ja uusintahakemukselle pitäisi olla erityiset perusteet.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mikä turvapaikkakriisi?Suomella ei ollut mitään velvollisuutta ottaa tänne YLI 32 400 nuorta miestä.EI eu kuningatar Merkelin käsky ollut mikään pakko.Se että eu SUOSITUKSESTA tehtiin julkisuudessa PAKKO on aivan eri asia ja palveli aivan muita tarkoitusperiä. Halpatyövoiman hankinnassa kuin ei suomalaisten etu paina.

2012 tehtiin jo leikkauksia suomalaisten sos.turvaan ja koulutuksen rahoihin,sotaveteraanien rahoihin jne.mm.isis-taistelijoiden traumaterapiaan ja kursseja ynm.varten.RAHAA siis varattiin jo etukäteen suuniteltujen leikkausten avulla.

Muutoinkin on aika typerää väittää että eu-ja suomenpään apulaispoliitikot tekevät politiikkaansa "yllätysten" mukaan.Yllätyksenähän tuota mainostettiin mediassa.Kuten kreikkalainaakin mainostettiin muuna kuin pankkien pelastajana....
Ei tuohon tarinaan usko kukaan enää.Suurin osa ei uskonut alkujaankaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tiedoksi:suomessa on varhaiskasvatuksesta asti jo sisällytetty opetusohjelmiin kaikki se mitä kokoomuksen ehdokkaat ovat nyt mainostamassa vaalipuheissaan.Siellä sitä kasvatusta suomalaislle tehdään hartiavoimin.Kummasti se ei koske muita niinkään.

"Turvapaikan saavat on tärkeä saada tiiviiseen kotouttamisprosessiin Suomeen integraation helpottamiseksi. Lasten kohdalla edellytykset kotoutumiselle ovat usein parhaimmat, kun ympäristö tukee kotoutumista. Myös koko perheen kielen oppiminen on oleellista integraation onnistumisen kannalta. On tärkeää myös että Suomen kulttuuri ja meidän tavat ja perinteet tulevat myös turvapaikanhakijalle tutuksi, sillä ne ovat olennainen osa kulttuuriamme ja sen ymmärtämistä"

Missä maailmassa kokoomuslaiset oikein elävät??Veikkauksen rahoja käytetään miljoonilla maahanmuuton tukemiseen,veronmaksajien rahoja käytetään MILJARDEILLA maahanmuuton ja lastensuojelun tukemiseen,joka sisältyy siihen maahanmuuttoon satoine rouvakerhoineen,järjestöineen ja säätiöineen(jotka eivät maksa veroja)hyväntekeväisyysjärjestöineen jotka saavat verohelpotuksena takaisin ns.lahjoituksensa joita sikiää kuin sieniä sateella.mm.turva ja ensikodit,joista tuli lastensuojelun asiakaskuntaa haalivia pakkotoimoien esiasteita suomalaisille perheille,kun hallituksen huostakerroin poistui ja veronmaksajien rahat kanavoidaan tätä kautta kerholaistentaskuihin.

Tuo teksi voidaan suoraan suomentaa siksi mitä se tarkoittaa todellisuudessa:
Suomalaiset veronmaksajat on tärkeätä saada tiiviiseen pakkolakien ja uhkailujen prosessiin,aivopesu ja manipulointi kampanjoihin,invaasion toteuttamiseksi.

Kokoomuksen+(kesk.) "lasten"eli mm.stubbin ja sipilän mediaan nostama malliesimerkki 17v." lapsi"suomessa on lapsi 16v.asti joka osoittaui yli 20v.sotilaaksi,kuvaa sitä millä tasolla on "maahanmuuton" tietämys viranomaisissa."tiedämme niinkuin kaikkien niinkuin tulijoiden taustat"Kun taas poliisi"tulijoiden taustoista ei ole tietoa"

Suomen tavat ja kulttuuri tarkoittaa siis mitä?Sitäkö millä suomalaisten kulttuuria tuhotaan ja suomalaiset pakotetaan opiskelemaan kieliä ,tapoja ja kulttuureita jotka eivät ole alkujaan suomalaisten?Miksi kokoomus sekoittaa maahanmuuton eu:n politiikkaan jota johdetaan USA:sta käsin??

Suomessa oli kaikki tuo ennen eu:ta eli tarkka seula ja rajavalvonta,psykologien tutkimukset,joilla seulottiin tarkkaan tulijoiden taustat jne.kunnes kokoomus-keskusta-sdp päättivät niistä luopua.Mopo karkasi käsistä kun poliitikot huomasivat että säälipisteillä saa ääniä ja JULKISUUTTA.JA VERONMAKSAJIEN RAHAA.1990 luvulla jäi eu lobbauksen alle EPÄONNISTUNUT MAAHANMUUTO,SUURTYÖTÖMYYS,SYRJÄTETYT NUORET,PERHEET JA LAPSET.Sekä tietysti yrittäjien tuhoaminen ja omaisuuden ryöstö,saattaminen ikuiseen velkavankeuteen.

1994 hallitus valehteli kuinka näille ihmisryhmille annetaan palveluja ja muuta hyvää 1995 tehtiin sopimus jonka sisältöä ei ymmärtäneet itsekkään.Kokoomuksen ja keskustan poliitikoille ynm.sisäpiiriläisille se oli kyllä harvinaisen selvää ,eli yksityistäminen ja suomen kansallisomaisuuden myyminen jne.jatkossa helpompaa.

Suomalaisten halventaminen mediassa oksettaa.Heikompi aines,moniongelmaiset,juopot jne.jota levitetään rouvakerholaisten ja poliitikoiden satojen järjestöjen avulla mediassa.Kun kokoomuksen ent.stubbin lehdistöavustaja Ministeriksi nostettu Sanni G.L avaa suunsa ja mainostaa varhaista puuttumista,siinä vaiheessa ei oksennus ole kaukana.Sama koskee sipilän opetuslasta Saarikkoa joka aistuu kerttulehden ansioila perhe-ja peruspalveluministerin palilla.

Matti Simonaho

Arvoisa Kansanedustaja Mia Laiho,
viitaten 2015/2016 tapahtumiin, mikä on Kokoomuksen strategia jos/kun Ruotsi lähettää laittomasti 15000 yksinäistä miestä Suomeen (kaikkine tunnettuine seuraamuksineen ja kustannuksine Suomelle ja Suomalaisille), johon Suomi ei ole laisinkaan varautunut? Vaikka Suomi ja Ruotsi ovat Naton erityisiä kumppanimaita (ja vaikka maat olisivat NATOssa), se ei ilmeisesti estä Ruotsia - Kansankielellä ilmaistuna - "puukottamasta Suomea ja Suomalaisia selkään".

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Muunneltu totuus. Kansanedustajien kolmas kotimainen kieli.

Matti Simonaho

Koskaan ei pidä unohtaa, että kaikilla pahoinpidetyillä raiskatuilla lapsilla ja naisilla, ja kaikilla tapetuilla ihmisillä sekä kaikilla nillä lapsilla ja naisilla jotka tullaan pahoinpitelemään raiskaamaan tai ihmisillä jotka tullaan tappamaan - omaisten, sukulaisten, tuttavien sekä kaikkien jotka tuntevat perustavanlaatuista sympatiaa ja empatiaa heitä kohtaan kautta - on ääni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset