MiaLaiho

Tartuntavaarallisten tautien rokotukset ovat osa kansalaisten turvallisuutta

Pohjanmaalla on meneillään tuhkarokkoepidemia, joka liittyy alueen matalaan rokotuskattavuuteen. Siellä rokotuskattavuus on ollut maan alhaisimpia, ja Luodon kunnassa jopa reilun 70 prosentin tasolle. Asiaan ei ole saatu jo usean vuoden jatkuneesta valistuksesta huolimatta parannuksia. Asiantuntijat ovat sanoneet, että oli vain ajan kysymys, kun epidemia syntyisi. Voikin syystä kysyä, miksi asialle ei ole jo aiemmin tehty jotain? Eihän voida vain vuodesta toiseen seurata matalia rokotuslukuja ja toivoa parasta.  Ja nyt epidemian aikaan rauhoitellaan, että epidemia jää paikalliseksi. Niin todennäköisesti jääkin ja hysteriaan ei ole aihetta. Mutta asiaa ei voi jättää uinumaan odottamaan taas seuraavaa epidemiaa. Se on kuin ongelman lakaisemista maton alle.

Kun rokotuskattavuus ei ole riittävä, vaaraan joutuvat erityisesti ne pienet vauvat, joita ei ole voitu vielä rokottaa tai ne ihmiset, joilla on jokin vakava allergia tai perussairaus, mikä estää heitä saamasta rokotusta. Rokotuskattavuuttahan ei koskaan saada 100%:iin johtuen siitä, että ihan kaikille rokotusta ei voida antaa johtuen lääketieteellisistä syistä. Laumasuoja riittäisi kuitenkin heidän suojaksi, mutta suoja pettää, kun joukkoon tulee ns ”vapaamatkustajia”, jotka eivät vain syystä tai toisesta halua rokotuttaa lastansa.  Heidän takiaan rokotuskattavuus laskee. Kun ohjauksella, valistamisella ja neuvonnalla ei ole saatu riittäviä tuloksia aikaan, on harkittava muita, tehokkaampia keinoja. Vanhempien omat aatteelliset syyt eivät saisi olla syy lapsen rokotuksen kieltämiseen vaan siihen pitäisi olla aina lääketieteellisesti perusteltu syy.

Kaikki Suomen rokotusohjelman rokotukset ovat tarkoin tutkittuja, turvallisia ja perheille myös ilmaisia. Pienten lasten kohdalla meillä on erinomainen neuvolajärjestelmä, jossa rokotukset saadaan hyvin teknisesti ja turvallisesti toteutettua. Lapsen rokotussuojaa voidaan tarvittaessa edelleen täydentää koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Suomessa rokotukset ovat perustuneet vapaaehtoisuuteen ja suurin osa vanhemmista ymmärtää rokotusten tärkeyden. On kuitenkin nurinkurista, jos lapsen vanhemman rokotekielteisyys voi vaarantaa oman lapsensa ja muiden ihmisten terveyden. Erityisen merkittäväksi tämä nousee yleisvaarallisten ja herkästi tarttuvien tartuntatautien kuten esim. tuhkarokon kohdalla. On lapsen edun mukaista, että hän saa tarpeelliset rokotukset ja saa elää ympäristössä, jossa riski yleisvaarallisiin tartuntatauteihin on minimoitu hyvällä väestön rokotussuojalla.

Kaikkien lasten vanhempien tulee voida luottaa siihen, että päiväkodin ja koulujen turvallisuudesta on huolehdittu, myös tartuntatautien osalta.

Hyvinvointivaltiossa on paljon yksilön oikeuksia. Mutta kaikki tiedämme, että hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee toimiakseen myös sääntöjä. Onhan meillä esim. monia eri sääntöjä liikenneturvallisuuteen, paloturvallisuuteen ym. liittyen. Tartuntavapaa ympäristö on myös osa ihmisten turvallisuutta. Suomi on sitoutunut YK:n lastenoikeuksien sopimukseen. Siinä sitoudutaan siihen, että lapsi saa elää turvallisessa ympäristössä. Yleisvaarallisten tartuntatautien osalta on sekä lapsen että päiväkoti-ja koulukavereiden että ihmisten edun mukaista, että lapsi saa tarvittavat rokotukset. Voiko vanhemman rokotekielteisyys todella kävellä lapsen edun ja yleisen turvallisuuden edun yli?

Tartuntalain mukaan ihminen voidaan eristää tarvittaessa pakkotoimin, kun hän on sairastunut tai altistunut yleisvaaralliselle tartuntataudille. Tämä koskee myös siis niitä ihmisiä, jotka ovat ikään kuin sivullisia, mutta sattuneet olemaan esim. samassa lentokoneessa, päiväkodissa tai koulussa kuin sairastunut henkilö. Siinä vaiheessa itsemääräämisoikeutta ei enää kyseenalaisteta yleisen turvallisuuden takia. Mutta silloin kun on kyse turvallisuuden ennaltaehkäisystä, itsemääräämisoikeus nousee keskusteluissa vastaan. Onkin perusteltua keskustella missä menee itsemääräämisoikeuden rajat herkästi tarttuvien tartuntatautien osalta. ja erityisesti silloin, kun on kyseessä lapsi, jonka puolesta vanhempi tekee päätöksen. Onko se lapsen edun mukaista? Onko se yleisen turvallisuuden ja muiden lasten edun mukaista? Yleisen tartuntavapaan ympäristön turvaamiseksi on oltava myös sääntöjä. Ja jos sääntöjä ei noudata niin sen tulee johtaa toimenpiteisiin. Rokotusten pakollisuus vähintään yleisvaarallisten tarttuvien tautien osalta pitää selvittää. Yhtenä mahdollisuutena voisi harkita myös esim. lapsilisän maksun sitomista rokotuksiin sitoutumiseen. Uskoisin että silläkin tavalla rokotuskattavuutta saisi nostettua. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

"Kaikki Suomen rokotusohjelman rokotukset ovat tarkoin tutkittuja, turvallisia ja perheille myös ilmaisia."

Niin. Paitsi silloin kun rokotteesta saa vakavan elinikäisen sairauden kuten narkolepsian. Sellainen murentaa vakavasti yleistä luottamusta rokotuksiin.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Sikainfluenssarokote ei ollut rokoteohjelmaan kuuluva.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Ei sillä ole merkitystä kuuluiko rokoteohjelmaan vai ei. Rokote kuin rokote. Jos rokotteesta saa elinikäisen sairauden niin luottamus kaikkiin rokotteisiin murenee. Sekä ohjelmaan kuuluviin että niihin jotka eivät kuulu mihinkään ohjelmaan.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #8

Kyse oli siitä, että aivan uusi rokote ehkä aiheutti narkolepsiaa. Vuosia käytössä olleiden rokotteiden haitat kyllä tunnetaan. Periaatteessahan jokaiseen rokotukseen voi kuolla, ts. saada anafylaktisen reaktion, mutta riski kuolla tuhkarokkoon lienee tuhansia kertoja suurempi.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #8

Entisen työkaverini lapsi Ruotsissa sairastui rokoteohjemaan kuulumattomasta rokotteesta vakavasti. Tämä johti omaishoidon tarpeeseen toistaiseksi (ehkä loppuiäksi). Taloudellisesti tämä on katastrofi, kun joutuu elämään yhden hengen tuloilla ilman merkittävää yhteiskunnan tukea. Ei tunnu kovin oikeudenmukaiselta, että ne rokotteesta hyötyvät ~99,9999 prosenttia (=valtio) eivät kanna riittävää taloudellista vastuuta erittäin harvinaisten oireiden uhreiksi joutuneilta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #17

Epäilen, että kyseessä on väitetty yhteys rokotuksen ja jonkin sairauden välillä, onko näyttöä? Ei se, että rokotuksen jälkeen sairastuu johonkin tarkoita kausaaliyhteyttä. Edelleen ihmettelen, jotta eikö Ruotsissa saa tarvittaessa riittävää yhteiskunnan tukea.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko Vastaus kommenttiin #28

Vaikeahan tästä on saada 100% varmuutta. Tällaiset asiat valitettavasti syövät rokotemyönteisyyttä tärkeinpiinkin rokotuksiin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>……Tartuntalain mukaan ihminen voidaan eristää tarvittaessa pakkotoimin, kun hän on sairastunut tai altistunut yleisvaaralliselle tartuntataudille…..

Ooo

Mitä tarkoittaa ”yleisvaarallinen”?

Niin, ehkä tämä Wikipedian virke on väärä. Kukahan korjaisi:

” …. Kuumeeseen voi antaa lääkettä, mutta tuhkarokko paranee itsekseen….”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuhkarokko

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Se pitää paikkansa. Eli sairastunut ja altistunut voidaan eristää kuten nyt on Pohjanmaalla tehty, hoidettu kotieristyksellä, eli he eivät saa poistua kotoaan. Mutta jos ei sitä noudata, niin on mahdollisuus tarvittaessa pakkotoimin huolehtia että ihminen pysyy eristyksessä.Yleisvaaralliset tartuntalait on lueteltu laissa, ja niihin kuuluu mm. tuhkarokko, kurkkumätä, polio, SARS, tuberkuloosi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

... mutta paraneeko tuhkarokko itsestään?

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho Vastaus kommenttiin #5

Paranee itsestään, mutta osalla voi aiheuttaa merkittäviä komplikaatioita ja lisää kuolleisuutta. Ja erittäin tartunaherkkä. Käytännössä jos samassa tilassa ollut sairastunut henkilö (joka ei usein siinä vaiheessa edes vielä tiedä sairastavansa) niin kaikki tilasssa olevat altistuvat. Ne, joilla rokotussuoja on kunnossa, ovat suojassa taudilta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #7

Yksikään rokote ei ole mikään varma suoja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #5

Kyllä, jos ei kuole. Jälkitauti SSPE voi tappaa myöhemmin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #13

Eli on aivotulehdus selkeällä suomen kielellä kirjoitettuna jonka voi saada 1 tuhannesta jälkitautina.Tavallisimmat lisätaudit ovat kuitenkin itse viruksen tai bakteerin aiheuttamat välikorvatulehdus tai keuhkokuume.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ei koske käytännössä kaikkia.Suomeen tulleiden joukossa on näiden(kin)tautien kantajia ja tuberkuulosista erilaisia muotoja.Näillä kun ei ole mitään rokotuksia ollenkaan eivätkä suostu ottamaan eikä niitä pystytä valvomaan millään keinolla.Mitään varmaa ei näiden saamista rokotuksista ole edes suomen sisällä,sitä on turha alkaa mainostamaan.Alan työntekijöiden ja tutkimustenkin mukaan näiden keinottelu ja kieltäytyminen rokotuksista on arkipäivää.Kun mitään papereita ei ole,eikä edes vokkien olijoiden rokotustietoja huh,huh.

Puhumattakaan heistä jotka ovat maassa jo olleet aiemmin mutta kieltäytyvät uskonnon ynm.tekosyiden takia.Näistä hallitus on hiljaa ,koska ei edistäisi ihmisten massasiirtopolitiikkaa.

Oikeastaan vastuu kuuluu kokoomukselle ja keskustalle korvauksista jne.jos ja kun suomalaiset saavat näitä tauteja tulevaisuudessa halitsemattoman ihmisten siirtojen seurauksena..Tuhkarokko tarttuu rokotuksesta huolimatta,sen sairastaneella on elinikäinen immuniteetti.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Lapsilisien poistamisella tai sillä uhkailulla on pelotevaikutuksensa vain niille perheille jotka joutuvat elämään näiden tukien varassa.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Uskon kyllä, että lapsilisillä on merkitystä valtaosasta perheitä, ja sitä kautta rokotuskattavuus todennäköisesti nousee. Jos johonkin maahan vaaditaan että tietyt rokotukset ovat voimassa, niin useimmat ottavat rokotukset, sillä muuten jäisi matka väliin. Vastaavanlainen logiikka tässäkin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olen sitä mieltä että näissä jo hyvin testatuissa ja käytössä toimivuutensa osoittaneissa rokotteissa olisi syytä määrrtietoisesti puhua järkeä niille jotka eivät lapsilleen niitä halua.

Sikainfluenssarokotteesta sai narkolepsian pieni osa, mutta kyseessä on hieman eri asia. Siinä varmaan valittiin kahdesta pahasta se pienempi paha, kun haluttiin välttää sikainfluenssan raju leviäminen.

Pakottaminen.....itsensäedustajat siellä arkadinmäellä voisivat lopettaa pakottamishöpinät. Ihan tarpeeksi ovat pakottaneet kansaa vaikka mihin. liikaakin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tero Luostarinen

HIV positiivinen joka harrastaa suojaamatonta seksiä tuomitaan rikoksesta vankeuteen ! Tartunnan levittäjä saa sellaiset 5 vuotta vankeutta. HIViäkään ei ole pakko hoitaa roketteella !

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Rokote ehkäisee ennalta, joskus sillä hoidetaan itämisajan ollessa pitkä - rabies. HIV-virukseen ei ole rokotetta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #12

Pekka Roponen

Lääketieteellisesti en nyt tätä lähestynyt, vaan yritin verreta tietoisen rokottamisesta kieltäytymisen ja hiv potilaan suojaamattoman seksin aiheuttamat seuraukset viattomalle kumppanille tai kumppaneille.

Toimivalla hiv-lääkityksellä oleva henkilö ei voi tartuttaa hiviä suojaamattomassakaan seksissä. Siis lääkitystä on mahdollista käyttää hiv tartunnan levittämisen estämiseksi. Niin voi myös MPR rokotteen ottamisella estää oma tartunta ja tartunnan levittäminen viattomiin ihmisiin.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

HIV:iin ei ole vielä rokotetta. Sellainen kyllä kehitteillä. HIV tarttuu seksuaaliteitse ja veriteitse.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

HIV:iin ei ole vielä rokotetta. Sellainen kyllä kehitteillä. HIV tarttuu seksuaaliteitse ja veriteitse.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Olen samaa mieltä siinä, että pakko ei ole hyvä lähtökohta. Sen pitää olla aina viimesijainen ratkaisu.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Yleisesti ottaen ollaan niin kovapäistä sakkia ja kun takana on vielä vanhempien uskontotyyppinen vakaumus, niin rokotuksien tärkeys ymmärretään vasta sitten, kun roihahtaa laajempi epidemia.

Lapset tulevat kärsimään vanhempiensa vakaumuksista.
"Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis." Siis lapsien.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Juuri niin. Lapselle voi jäädä elinikäisiä terveyshaittoja, jos hän rokottamattomana sairastuu. Nostan tässä esille esim. sikotaudin. Siihen saadaan suoja samassa rokotteessa kuin tuhkarokkorokotteessa. Jos poika sairastaa sikotaudin, siitä voi aiheutua lapsettomuus. Miksi vanhempi saa valita ja ottaa riskin, että jos lapsi sairastuu niin hän voi jäädä lapsettomaksi. Poika todennäköisesti vanhempana on aivan toista mieltä rokotuksen tarpeellisuudesta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

On tuossa rokoteohjelmassa ihan oikeita väliinputoajiakin. Jos työikäinen haluaa rokotuksen eikä työnantaja sitä anna, on yritettävä saada töistä lomaa ja mentävä hakemaan lääkäriltä resepti, mikäli lääkäriajan ja loman samalle vuodelle saa.

Sen jälkeen on haettava apteekista rokote (sen voi tehdä jopa työajan ulkopuolella ainakin suurissa kaupungeissa). Sitten on varattava uusi aika sairaanhoitajalle ja hommattava lomaa, jotta piikki pistetään. Suurin osa tuossa vaiheessa kyllä pyyhkäisee itse käsivartensa puhtaaksi ja lämäyttää putelin sisällön lihakseen, koska sillä säästää 100 km ajoa, yhden työpäivän ja yhden terveyskeskuskäynnin.

Jos rokotteen voisi jostain ostaa yhdellä kertaa oleellisesti jonottamatta, rokotekattavuus todennäköisesti lisääntyisi.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Olet oikeassa. Rokotteiden saantia pitäisi myös sujuvoittaa, aivan liian monimutkainen prosessi nykyisellään. Lasten kohdalla rokotusohjelman rokotusten ollessa kyseessä tätä ongelmaa ei ole, kun rokotteet ovat maksuttomia. Mutta aikuisten rokotusten saannin prosessissa vaaditaan kyllä yksikertaistamista ja sujuvoittamista.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Terveyskeskuksissa pitäisi olla yleiseen rokotuskattavuuteen kuuluvat rokotteet jolloin potilastiedoista tulisi heti ilmoitus "mömmö nönnönnöö puuttuu", ja piikin saisi saman tien. Apteekkireissut ja muut ovat täysin turhia. Jos tulee kuluja, ei kuin laskua perään.

Elisa Cichoracki

Rangaista lasta rokottamattomuudesta, sillä lapsen hyvinvoinnistahan lapsilisän maksamisessa on kysymys? Olisiko oleellisempi suojata terveitä esim. hiv:ltä! Eikö hiv:t pitäisi pistää maksamaan tartuttamisesta vastaavalla tavalla, nythän tarvitaan oikeuden päätös? Miksi rokottamattomuus olisi yhteiskunnallisesti tärkeämpää? Hiv:ien kustannukset yhteiskunnalle ja seuraamukset kumppanille kun ovat paljon dramaattisemmat! Miksei kukaan laita tilastotietoa siitä kuinka moni tuhkarokkoon sairastuvista kuolee? 50 v ylöspäin kaikki ovat sairastaneet tuhkarokon, yhdenkään en ole koskaan kuullut kuolleen. Tärkeintä olisi ohjeistaa miten tuhkarokkoon sairastuessa tulee toimia, siis hoitaa itseään. Miksi hiv:iä sairastavat saavat kaikessa rauhassa tartuttaa terveitä? Kokoomusnaiset ovat pistäneet "tyhmät" päänsä yhteen ja lopputuloksena tällainen vaaliulostulo. Nyt nuoret naiset jäitä hattuun!

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

HIV:n tietoinen levittäminen on rangaistava teko. HIV ei leviä myöskään ilman kautta. Kun lakanoiden väliin sujahtaa vieraan kanssa, niin ihminen ottaa samalla tietoisen riskin, mutta suojavälineet on olemassa ja valistunut kansalainen käyttää niitä.Eri asia on sitten jos joutuu seksuaalisen väkivallan uhriksi, jossa itse ei ole voinut vaikuttaa tartuntariskiin.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Kansaa peloteltiin sikainfluenssalta eikä mitään bandemiaa tullut. Osa sai natkolepsian ja osa muita hermostollisia oireita. Pandemrix rokotetta ei olisi missään nimessä pitänyt antaa oikeastaan kenellekkään, etenkään lapsille. Se oli niin törkeä teko joka kertoo vaan kapitalismin tilasta ja siitä että THL:ää voi oikeastaan pitää roootefirmojen bulvaanina joka nyt mainostaa jo lapsille influanssa rokotetta. Kuinkahan paljon tulee autoimmuunisairauksia. Mitenköhän edelliset sukupolvet kykenivät selviytymään 80-90 vuoden ikään ilman turhia rokotuksia. Kaiken takana on lääketehtaiden voitota joita viranomaisemme puolustavat. Haittailmoitusten teon velvollisuuskin poistettiin sopivasti hidastamasta bisneksen tekoa. Pian on ajatteleva kansalainenkin vaikeuksissa kun saadaan viranomaisvastaisuus viralliseksi tautiluokitukseksi entisen Neuvostoliiton malliin.

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Sikainfluenssarokote ei kuulunut viralliseen rokotusohjelmaan. THL yritti arvioida varmasti siinä tilanteessa punniten riskejä ja hyötyjä. Jälkikäteen arvioituna voidaan sanoa, rokotetta ei oltu riittävästi vielä testattu, pieni osa sai sivuvaikutuksia, joista osa hankaliakin ja pitkäkestoisia.

Nyt keskustelun kohteena on kuitenkin meidän kansallisen rokotusohjelman rokotukset, jotka ovat huolellisesti tutkittuja ja turvallisiski todettuja.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

"Nyt keskustelun kohteena on kuitenkin meidän kansallisen rokotusohjelman rokotukset, jotka ovat huolellisesti tutkittuja ja turvallisiski todettuja."

Asia voidaan katsoa myös siltä näkökulmalta että keskustelun kohteena on luottamus rokotteisiin yleensä. Mielestäni vetoaminen siihen että rokotteen turvallisuus on taattu sen takia että kyseinen rokote kuuluu johonkin rokotusohjelmaan on tieteellisesti varsin heikko argumentti.

Terveisin

Ingmar Forne

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pieni osa?!200 lasta ja nuorta!"Joista osa hankalia ja pitkäkestoisiakin.."MITEN voitte ,lääkärinä ja äitinä,ihmisenä vähätellä näiden perheiden ja lastensa loppuelämän tuhotumista?!!Se helvetti mihin he joutuivat ei ole mikään sivuvaikutus tai pitkäkestoinen haitta josta päästään lisäläkityksillä eroon!

Nyt valkeni kyllä tämänkin blogin ydin,ja kokoomuksen ajatusmaailma.Ainahan diktatuuri onkin ollut ihmisten omaa tahtoa vastaan ,ja kannattaa holhoamista ja pakkoja.

Valtion rokoteoperaation järkyttävä seuraus: "Poikamme ollut unessa seitsemän vuotta"
11.02.2017 klo 6:55
Keskisuomalaisen perheen poika sai seitsemän vuotta sitten sikainfluenssarokotteen ja sairastui poikkeuksellisen vakavaan narkolepsiaan.
Narkolepsiaan sairastunut poika on käytännössä ollut unessa seitsemän viime vuotta.
Lapsen vanhemmat hoitavat ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevaa poikaa kotonaan.
Vanhemmat ovat joutuneet TAISTELEMAAN oikeudessa pojan hoidosta aiheutuvista kuluista, vaikka ministeri aikoinaan toisin LUPASI.

Narkolepsiaan sairastunut Mirka taistellut korvauksista vuosia - "väsytystaktiikkaa"
11.02.2017 klo 19:58
Jyväskyläläinen Mirka Sulkunen, 23, sairastui narkolepsiaan 16-vuotiaana. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin hän valmistautuu oikeustaisteluun hänelle kuuluvista korvauksista.jne.jne.

TÄSSÄ 1.esimerkki monien joukosta.Useat näistä perheistä joista vaietaan nykyään yhteisellä sopimuksella(johtuneeko siitä että kyseinen firma on suomessa edelleen rokotuksiensa kanssa ,ettei vaan pikkutyttöjenkin* rokotus ole saman firman
jota nyt yritetän laajentaa pikkupoikiinkin)kirjoittaa edelleen eri lehtiin ja tekee valituksia jne.jne.

*HPV-rokote tuhosi tytärtemme elämän
https://ls24.fi/artikkelit/hpv-rokote-tuhosi-tytar...

Lääkäri: ”Omia tyttäriäni en rokottaisi” – Näin THL vastaa hpv-kohuun
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/144166-laakari...

https://www.duodecimlehti.fi/api/pdf/duo11669

SIDONNAISUUDET
Matti Lehtinen: Ei sidonnaisuuksia
Pekka Nieminen: Apuraha (Syöpäjärjestöt, EVO),
asiantuntijapalkkio (GSK, MSD)
Dan Apter: Apuraha (GSK, MSD)
Jorma Paavonen: Apuraha (GSK, Merek)
Tampereen ja Helsingin yliopistot sekä Väestöliitto ovat
saaneet rokotevalmistajilta (Merck & Co., Inc. ja
GlaxoSmithKline) apurahan HPV-rokotetutkimuksiin.

GlaxoSmithKline sikapiikkifirma ,HPV rokotefirma

Käyttäjän MiaLaiho kuva
Mia Laiho

Sikainfluenssarokote ei kuulunut viralliseen rokotusohjelmaan. THL yritti arvioida varmasti siinä tilanteessa punniten riskejä ja hyötyjä. Jälkikäteen arvioituna voidaan sanoa, rokotetta ei oltu riittävästi vielä testattu, pieni osa sai sivuvaikutuksia, joista osa hankaliakin ja pitkäkestoisia.

Nyt keskustelun kohteena on kuitenkin meidän kansallisen rokotusohjelman rokotukset, jotka ovat huolellisesti tutkittuja ja turvallisiski todettuja.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Rokote aiheutti narkoleptiaa ja piste.Tästä ei kukaan enää väännä.Edelleen väännetään siitä,kun ei perheille ole annettu korvauksia lupausten mukaan,tämän sikapiikin seurauksien jäljiltä,piikki oli kielletty kokonaan Puolassa ja yhdysvalloissa sitä ei annettu enää kun kuolemantapuksia alkoi ilmetä tämän epäpuhtaan kokeilupiikin jäljiltä.

Tämä sikapiikki ja suomen THL pekka puskineen ynm.poliitikot ovatkin suomessa yrittäneet vaientaa ihmiset ,kun suomessakin jatkettiin rokotuksia haitoista jo tiedettäessä.Tämä pakko sopii ilmeisesti suomen psykiatriaa edustaville,koska siinähän on taas yksi pakko lisää,kuten lastensuojelussa ja mielenterveyden alueella,johon nämä ovat lisää ihmisten oikeuksia rajoittavia toimenpiteitä kaivanneetkin.

Samat naamat eivät thl mukaan lukien ole ollenkaan huolissaan näistä suomeen lappaavista tyypeistä joilla voi olla kytemässä kaikenlaista tautia jota suomessa ei edes tunneta,ja kun näiden rokotuskielteisyys elää niissäkin joita suomessa on ennestään.

Tällaiset pakkohoitojen ja pakkorokotustenkannattajat pitää laittaa suoraan sinne B- osastoille miettimään mitä suustaan päästävät.Kuten nämä rouvakerholaiset jotka ovat jo hammaslääkäreihinkin keksineet lastensuojeluilmoituksia tukemaan systemeitä eli seulojaan,joiden perusteella perheen lapsista tehdään huostafirmojen kauppatavaraa.Kokoomus kannattaa 100% eiköstä vaan,kuten filatovin (sdp)keksimää pakkotyömalliakin,jota nyt on entisestään kehitelty hallituksen toimesta 1600-luvun pakkotyömallia vastaamaan?

Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
Mauri Hirvonen

Tuhkarokostako rokoteohjelman pelastusrengas ... onko tämäkin levitetty rahastusmielessä ja pelotteeksi?
Koekansana Suomi ... Tässä ajassa julkisesti opetetaan vinoutumista ja pettämisen mahdollisuuksien kutsun raakuutta :(
Todistettavasti tämän ajan rokoteohjelmat ovat vaara, sekä puhallus. Eikä turvallisuutta ole pystytty osoittamaan?
Tuhkarokkoa on aiemmin ja samaa mieltä nytkin, lasten kasvukipujen vaiheisiin kuuluva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oikeudellisessa mielessä lainlaatija Laiho näyttäisi sälyttävän tuhkarokon maahantuojille olemattoman vastuun, sen sijaan kaikka vastuu siirretään taudin uhreille. Tuhkarokkohan ei synny rokottamattomuudesta.

Rokotukset, ehkä jopa "sikapiikit", ovat populaation enemmistön kannalta edullisia, mutta pieni vähemmistö saattaakin kärsiä rokotuksen haittavaikutuksista. Pitäisikö tähän saada roketevalmistajilta takuu, joka korvaisi runsain mitoin vahingot?

Markku Keinänen

Voi hyvä tavaton. Voisinko sanoa että tässä ehdotetaan tartuntatautilaki 2.0:aa ensin hoitajat pakko rokotetaan ( tai siis näinnäis vapaaehtoisesti  rokotetaan) nyt sitten sentään puhutaan pakkorokotuksista lapsille lapsilisän saamisen ehtona.
Vaikka olen itse jotenkin rokotus myönteinen niin en näe järkeä näihin pakkoihin. Rokotekattavuus on jo Suomessa kohtuullisen hyvä ja sen lisääminen pakon uhalla on huono juttu. Toki jos valtio haluaa lisätä rokotekattavuutta miksei käytetä porkkanaa, vaikka vero helpotusta niille jotka ottavat rokotteen ja maksetaan korotettua lapsilisää niille huoltajille jotka ovat rokottaneet lapsensa.
Onko tartuntauti laki 3.0 sitten se että jokainen maahan tuleva ihminen on pakkorokotettava maahan saapumisen ehtona?

Kumma, kun ei tupakkaa kielletä, se taatusti tappaa vuodessa enemmän ihmisiä kuin nykyinen rokotuskäytäntö!

En todellakaan aijo äänestää nykyisiä hallituspuolueita!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Esimerkkinä polio... 50-luvulla lähestulkoon 3000 suomalaista halvaantui polion vuoksi, 8.2 prosenttia näistä kuoli.

Muista rokotusohjelman taudeista puhumattakaan...

Nyt tuhansia ja taas tuhansia joka vuosi pelastavat rokotukset halutaan jättää ottamatta koska muutama prosentti saattaa saada niistä eriasteisia haittoja.

Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
Mauri Hirvonen

Aiemmissa uusissa rokoteohjelmissa käytettiin hyväksi ihmisiä, toimihenkilöitä: "koirakoulutuksessa käytetty palkitsemistekniikka": hoitoketjulle lahjontaa kännyköitä, tietokoneita, mitä muuta ... tiedättekö enemmän?
Perusturvan ja perustuslain vastainen terveystoimen kikkailu, pelottelu (aivopesu~sotilastermi) ja pakottaminen on saatava pysäytettyä!

Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
Mauri Hirvonen

Laajempaa tietoa on pimitetty. Nyt on syytä käsitellä rokoteohjelmien perusteita, vai uskonnoksiko jo mentoroitu?
Institutionalinen epäilys, onko sittenkin epidemia järjestetty.
Asiantuntija: "TÄSSÄ TEKSTI: ”Luodon tartuntaan oli varauduttu ennalta – Pohjanmaalla harjoiteltiin kesällä toimintaa tuhkarokon puhjetessa
2:07
Julkaistu 01.12.2018 15:01
Pohjanmaalla todetun tuhkarokkotartunnan tultua ilmi torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Vaasan sairaanhoitopiiri ovat tehneet saumatonta yhteistyötä. Askelmerkit ovat olleet kummallekin selvät, koska toimintaa vastaavassa tilanteessa harjoiteltiin juuri elokuussa.
THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio kertoo, että harjoitus oli tuhkarokon osalta ensimmäinen laa-tuaan. THL:n kumppaniksi valikoitui Vaasan sairaanhoitopiiri ja Pietarsaari. Sekä ajoitus että maan-tiede osuivat siis nappiin Luodon tuhkarokkotapauksen kannalta – eivätkä pelkästään sattumalta.
– Halusimme harjoitella toimintaa laajamittaisen epidemian varalta, ja realistinen skenaario on sel-laisella alueella, jossa rokotuskattavuus on matalampi, Kontio selittää.
Tämä pätee sekä Pietarsaareen että Luodon kuntaan. Rokotuskattavuus Luodossa on vain 75 pro-senttia, kun se koko Suomessa on 95 prosenttia.
Elokuisessa harjoituksessa THL lähetti tiedon Pietarsaaren alueella todetusta tuhkarokkotapauksesta, jossa tartunnan saanut koululainen oli ehtinyt olla koulussa pari päivää. Eri kumppanit harjoittelivat yhteistyötä ja käytännön valmiussuunnitelman toteuttamista.” sivu https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/luodon-tartunt...

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Kaikki Suomen rokotusohjelman rokotukset ovat tarkoin tutkittuja, turvallisia ja perheille myös ilmaisia."
-----
Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Esim. tämänvuotinen kausi-influenssarokote (VaxigripTetra) on ns. mustan kärkikolmion tuote, mikä tarkoittaa yksiselitteisesti sitä, ettei sen osalta voida puhua mistään "tarkasti tutkitusta" tuotteesta. Korjaa toki jos olen väärässä.

Kaarina Leinonen

Onko Ilona Oksanen näitä hopeaveden juottajia lapsille? Hopeavesi on vaarallista lapsille ja aikuisille - tästä heidän uskomuksestaan on puhuttu julkisesti ja todettu hopeaveden olevan yksityisten rahasampo!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mikään määrä logiikkaa tai faktoja ei muuta esimerkiksi ns. rokotuskriittisten tai ilmastonmuutosskeptikkojen näkemyksiä. Immuniteetti tosiasioita vastaan on vahvaa, koska ihmiset sivuuttavat tiedon, joka ei istu heidän omiin käsityksiinsä. Lisäksi monelle on tärkeää kokea kuuluvansa samanmielisten ryhmään, jolloin asioiden kyseenalaistamien tuntuu uhkaavalta, koska se voi johtaa ryhmästä putoamiseen. Jos lisäksi metakognitiiviset kyvyt ovat heikot, ei esim. rokotuskriittisiin blogeihin luottava tunnista omia ajatusharhojaan, saati että kykenisi korjaamaan niitä.

Keskustelukaan tuskin auttaa, sillä esimerkiksi "kiistanalaisiin" asioihin usein liittyvät salaliittoteoriat antavat aina mahdollisuuden suojata omia virheellisiä uskomuksia vaikkapa näin:
- me emme anna rokottaa lapsiamme!
- vai niin, mistä syystä?
- rokotteet ovat vaarallisia, ne voivat aiheuttaa autismia!
- hmm... tiesitkö että Wakefieldin tutkimus rokotteiden ja autismin yhteydestä oli silkka huijaus? Ja että Wakefield menetti sittemmin oikeuden toimia lääkärinä?
- älä ole naiivi! Ettei vain Wakefield osunut vähän liian lähelle Big Pharman piilottelemaa totuutta...

Eipä tämä anna paljoa toivoa sille, että valistuksella saataisiin juuri mitään aikaan.

Käyttäjän HannuPeltola kuva
Hannu Peltola

mun nuoruudessa lapset vietiinkylään sinne misssä oli joku rokko tai sikotauti että sairasti ne luomuna lapsena, ja suomen kansallisuus ei vaarantunu m illään tasolla, vaan mun ikäluokka on terveempää ja sairastelee ylipäätään paljonkin vähemmän kun immuunijärjestelmä sai duunia ihan luomuna eikä laiskistunut klunm joka ikiseen lentsuun kiristetään ja painostetaan rokotetta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset